Hem

Decembermöte 2019

Vi bjuds på en presentation av däggdjuret tiger, dess historia och hotbild samt det arbete som görs för att fördubbla antalet tigrar i Asien.

Ola Jennersten är zooekolog med brett naturvårdsintresse och arbetar sedan 30 år på Världsnaturfonden. Han har arbetat länge med naturvård. Nationellt i huvudsak med naturbetesmarker och internationellt med skyddade områden och artskydd i framförallt Mongoliet, Ryssland och Indien.

Vidare har Ola skrivit böcker om bland annat illegal arthandel (Vid vägs ände, Game change) och en rad artiklar om olika naturvårdsfrågor. Sedan många år är han medlem i Naturfotograferna.

Novembermöte 2019

Carl Johan började sin resa från Helsingborg och vidare söderut mot Marocko och mot Sahara. En expedition bestående av 6 st Land Rovers. Var det en pojkdrömeller fanns det något syfte?  Carl Johan är ordförande i Svenska Land Rover Klubben och till vardags präst i Sorunda församling i Nynäshamn.

Oktobermöte 2019

I fokus står Karl-Gunnars senaste bok Polarfararnas kläder, en unik genomgång av kläder, skodon och sovsäckar dessa pionjärer utrustade sig med. Ylle och skinn, läder och pälsverk; allt äkta hantverk. Intresset för polarfärderna, dåtidens motsvarighet till dagens rymdfärder, är med anledning av klimatkrisen i stigande. Travellers Club är i framkant.

Läs mer: Oktobermöte 2019

Kräftskivan 2019

Vår årliga kräftskiva hos Jonas på Skansenakvariet går av stapeln den 20/8. En ny fantastisk kväll på akvariet utlovas!