Hem

Oktobermöte 2021

Hovmarskalk Jörgen Lindström

”Diplomati – den första försvarslinjen”

”Är diplomati en del av totalförsvaret och diplomati som "den första försvarslinjen".

Något om Folke Bernadotte-akademin.
 
Exempel på svenskt fredsbevarande.
 
Något kring mina erfarenheter av personliga relationer i arbetet.
 
Påfrestningar i min yrkesutövning, hur utbildning och erfarenheter har påverkat och hjälpt.”
 

 

Höstutflykt med Waxholm III

Travellers Club inbjuder söndag den 19 sep bröderna med sina respektive på en höstutflykt till Kymmendö i Stockholms södra skärgård. “Vår” ordinarie båt M/S Blue Charm är för stor för att passera genom Baggenstäket, därför har vi hyrt M/S Waxholm III från Strömma Kanalbolaget. En fantastisk båt byggd 1903, med stor matsal och med tillhörande herrsalong och damsalong.

Efter avgång serveras förmiddagskaffe och vid ankomst Kymmendö får vi guiding och rundtur på ön. Under återesan till Stockholm serveras en tvårätters lunch.

Septembermöte 2021

Lars Thorö
”Att driva bevattningsprojekt i Turkmenistan”

Turkmenistan utropade sig som ett självständigt, neutralt land i oktober 1991. Landet utgjorde tidigare den sydligaste av de forna delrepublikerna i Sovjetunionen.
Som president och ledare för det Demokratiska partiet, valdes enhälligt Sapamurat Nyazov. Han var tidigare generalsekreterare i det turkmenska kommunistpartiet.
 
Vår travlarbroder Lars Thorö kommer att prata om landet och om hur det var att driva två bevattningsprojekt i ett slutet land som bär på ett tydligt arv av Sovjetunionen.

 

 

 

 

 

Kräftskiva 2021

Årets kräftskiva kommer som vanligt att  avhållas hos vår ordförande Jonas på Skansenakvariet. Detta om corona läget tillåter. Som vanligt erbjuds superba kräftor ackompanjerade av glada sånger och  drycker som kräftor kräva.

 

Välmött på Skansenakvariet tisdagen den 24 augusti