Hem

Novembermöte 2022

"Situationen i Ukraina ur ett folkrättsligt perspektiv"

 Vår travlarbroder ambassadören Hans Corell, som var Rättschef i FN mellan 1994 och 2004 samt en av Sveriges och världens mest meriterade jurister när det gäller internationell rätt, kommer bl. a. att tala om ett förslag till en FN-resolution som syftar till att ställa Vladimir Putin inför rätta i en krigstribunal. Ett högintressant ämne.

Oktobermöte 2022

"Plattskatt över hela Asien, Björn Tarras-Wahlbergs hiskliga resor"

Björn lanserade platt inkomstskatt i ett stort antal länder genom Pacific Taxpayers Union år 2005 i Beijing, Kina, med 20 föreningar i 13 länder. Målsättningen är lägre skatter, minskat offentligt slöseri, budgetdisciplin, lagenliga och ansvarstagande regeringar samt ökad rättssäkerhet för skattebetalare över hela världen

Kräftskiva 2022

       

En tradition hos Jonas på Skansenakvariet väntar oss. Tisdag den 30 augusti kl 19:00 samlas vi som vanligt nedanför ”Apberget” och minglar en stund, för att sedan inmundiga perfekta kräftor med tilltugg och drycker.

Majutflykt 2022


Vårens båtutflykt skall i år ta oss till Gripsholms Slott.

Vi åker med vår gamla favorit M/S Blue Charm. Färden kommer att ske söndag den 29 maj (för övrigt Mors Dag). Avgång sker redan 09:30 från Klara Strand vid Stockholms Stadshus. Gångtiden är beräknad till ca 3:15 timmar.

Smörgås och kaffe serveras på vägen ut och efter en guidad visning på ca 1 tim går färden tillbaka till Stockholm. Då serveras en två-rätters lunch med dryck.